2010

Közgyűlés

A Vas Megyei Sclerosis Multiplex Egyesület február 26-án, délután 4 órakor tartja közgyűlését a Humán Civil Házban a Bem József utca 9. szám alatt az alábbiak szerint:

● Beszámoló a 2009. évben végzett tevékenységről

● 2010. évi munkaterv és költségvetési tervezet

● 2010. évi tagdíj

● Egyebek

A Vas Megyei Sclerosis Multiplex Egyesület 2010.-ben, az alábbi időpontokban tartja a rendezvényeit.

Időpont: Helyszín:
2010. február      26.-án            péntek   16 óra Szombathely, Bem J. u. 9.Humán Civil Ház klubhelyisége
2010. április        30.-án            péntek   16 óra
_ „ _
2010. június        25.-én            péntek   16 óra _ „ _
2010. augusztus  27.-én            péntek   16 óra _ „ _
2010. október     29.-én            péntek   16 óra _ „ _
2010. december  03.-án            péntek   16 óra _ „

Természetes gyógymódokkal

A Vas Megyei Sclerosis Multiplex Egyesület április 30-án, délután 4 órakor tartja rendezvényét a Humán Civil Házban a Bem József utca 9. szám alatt.  „A sclerosis multiplex és a természetes gyógymódok, az ajurvéda és az indiai ősi gyógyászat” címmel Horváth László természetgyógyász tart előadást.

SM Világnap 2010.

Egyesületünket képviseltük Budapesten a Petőfi csarnokban május 26.-án az SM Világnapon, mely alkalommal nagy érdeklődéssel vártuk az alábbi programot, hogy kiderüljön mi vár a civilekre, mi vár a gyógyíthatatlan betegekre a következő években.

SM Világnap megnyitója

Dr. Kelemenné Szántai Anita, az MSMBA elnöke nyitja meg a rendezvényt.                                     Moderátor: B. Papp László egészségügyi szakújságíró

Országos sajtópályázat értékelése, díjkiosztó Az MSMBA és a Magyar Újságírók Országos Szövetsége által hirdetett országos sajtópályázat értékelése, az elismerések ünnepélyes átadása.

Államadóság: mivel tartozik az állam a civileknek? Dr. Nagy Ádám, a Nemzeti Civil Alapprogram Tanácsának elnöke

Látlelet a hazai civil társadalomról Balog Zoltán országgyűlési képviselő, a Parlament Emberi jogi, kisebbségi, civil és vallásügyi bizottságának volt elnöke

Mi vár az egészségügyben a betegekre? Dr. Pesti Imre országgyűlési képviselő, a Parlament Egészségügyi Bizottságának alelnöke

Új terápiák ma és holnap: az SM kezelésének aktuális kérdései Dr. Csépány Tünde, a debreceni Neurológiai Klinika docense, az SM  Orvos Tanácsadó Testület elnöke

10 éves az SM Budapesti Egyesület Gáspár Zsuzsanna, az SM Budapesti Egyesület elnöke

Láttatni önmagunkat Az SM Világnap alkalmából színes léggömbök szélnek eresztése a Petőfi Csarnok előtti téren.

Az SM Világnapjának magyarországi központi ünnepségén a beérkezett 29 pályamunkából 4 díjazottat emelt ki a szakmai zsűri, s 3 különdíjról döntött. A díjazottak közt volt Tersztyánszky Krisztina újságíró is, Akinek a III. díjat adták át.                                      A Vas népe című megyei napilapban megjelent riport sok megszólalót vonultat fel, ezáltal számos vetületét villantja fel az SM betegségnek, a betegek személyiségének. Elismerésre méltó, ahogyan nagyon sok munkával, szakmai pontossággal, mégis közérthetően és érdekesen felvázolja a ma bevethető orvosi eszközöket, illetve azok korlátozottságát.

Regionális SM-Nap

Részt vettünk Zalaegerszegen a Keresztury Dezső ÁMK – Hangversenyteremben június  12.-én a Regionális SM-Napon. A változatos program keretén belül nagy érdeklődéssel  hallgattuk az alábbi előadásokat:

Krízishelyzetek SM-ben

Előadó:

Dr. Árvai  Csaba

Együtt élni a krónikus betegséggel napjainkban

Előadó:  Dr. Gyenes Edit   Kulturális programban

A rendezvény kulturális részében nagy érdeklődéssel hallgattuk a Válicka Citerazenekart, valamint a Hevesi Sándor Színház művészeinek műsorát.

Tanácsadás gyógyászati segédeszközökről

A Vas Megyei Sclerosis Multiplex Egyesület június 25.-én délután 4 órai kezdettel tartja rendezvényét a Humán Civil Házban (Bem József utca 9.) Dr Kelemenné Szántai Anita a Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány elnöke beszél a gyógyászati segédeszközökről. A rendezvényen lehetőség lesz csontsűrűség mérésre, számítógépes talpnyomás, és ortopédiai rehabilitációs orvosi vizsgálatra is.

Parapszichológus tartja az előadást

A Vas Megyei Sclerosis Multiplex Egyesület augusztus 27.-én délután 4 órai kezdettel tartja rendezvényét a Humán Civil Házban (Bem József utca 9.) Állapotfelmérés szerepe a toxinok és gócok feltárásában, a szervezet öngyógyító képességének beindítása címmel tartja az előadást Murai Magdolna parapszichológus, valamint Kónya Erika lézer és fizikoterapeuta  beszél a Bioquant lézerterápia hatásmechanizmusáról, különös tekintettel az agyi és idegrendszeri eredetű problémákra.

Országos SM Nap

Egyesületünket képviseltük Kecskeméten a Főiskola GAMF Karán szeptember 5.-én az Országos SM Napon, ahol az alábbi szakmai, és kulturális előadásokon vettünk részt.
Megnyitó, köszöntők
Ván Ágnes, az SMBOE elnöke
Dr. Zombor Gábor, Kecskemét város polgármestere
Bányai Gábor, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat elnöke
Moderátor: Prof. Dr. Komoly Sámuel egyetemi tanár, a Pécsi Neurológiai Klinika igazgatója
Az SM és a családalapítás
Előadó: Dr. Bencsik Krisztina, a Szegedi Neurológiai Klinika docense
Az SM és a szex
Előadók: Dr. Jakab Gábor, az Uzsoki Kórház Neurológiai Osztály osztályvezető főorvosa
Nadabánné Benyik Éva, az MSMBA ügyvezető titkára
Az SM és a kóros fáradékonyság
Előadó: Dr. Mátyás Klotild, az egri Markhot Ferenc Kórház Neurológiai Szakrendelés főorvosa
Az SM új kezelési lehetőségei
Előadó: Dr. Illés Zsolt, a Pécsi Neurológiai Klinika docense
Bemutatkozik a Cseh SM Egyesület
Előadó: Karel Hrkal elnök
Bemutatkozik a Szlovák SM Egyesület
Előadó: Katarina Pisecná alelnök
Ebéd
Kulturális programok
A rendezvény zárása

Terápiáról és szent helyekről

Murai Magdolna parapszichológus lesz az előadó a Vas Megyei Sclerosis Multiplex Egyesület rendezvényén október 29.-én délután 4 órakor a Humán Civil Házban. Az előadásban szó esik az állapotfelmérés szerepéről a toxinok és gócok feltárásában, a szervezet öngyógyító képességének beindításáról, valamint a lézerterápia hatásmechanizmusáról az agyi és idegrendszeri eredetű problémák esetén. A szakmai program után Gruber Ákos tart élménybeszámolót Egyedül a Szent Jakab úton címmel.

A 2010. évi XV. „Egészség-Hét” rendezvénysorozat keretében tartja egyesületünk az előadását az alábbiak szerint:

Moderátor:   Dr Mészáros Erzsébet      főorvos

Újdonságok a sclerosis multiplex kutatásában és a terápiában.

Előadó:         Prof. Dr. Illés Zsolt          PTE Neurológiai Klinika

Helyszín:      Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal házasságkötő terme  Időpont:        2010. november 08.-án 16.oo órakor

Évzáró Rendezvény

A Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány támogatásának segítségével,                  december 3-án tartjuk a karácsonyi évzáró rendezvényünket a Humán Civil Házban          (Bem József u. 9.), mely alkalommal, ünnepi műsorral, a LUDWIG 2000. Hidegkonyhai Bt. által felszolgált hidegkonyhai készítményekkel és ajándékokkal köszöntjük tagjainkat.

Kategória: Események | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük